Les Maîtres Vignerons de la Presqu’île de Saint Tropez

In 1964 besloten acht wijnboeren uit de omgeving van Saint-Tropez samen te gaan werken en ze richten Les Maîtres Vignerons de la Presqu’île de Saint-Tropez op.

Na het bundelen van krachten werd een innovatieve koers gekozen. Dit groeide uit tot een hecht samenwerkingsverband van inmiddels vijftien talentvolle wijnboeren op het schiereiland van Saint-Tropez. Tot op de dag van vandaag nog steeds een uniek business model in de wijnbouw en zorgden als groep voor een ware revolutie in de zuid Franse wijnbouw. Zij zetten hun expertise in voor de productie van kwaliteitswijnen.

De kracht van deze groep “Maîtres” ligt in de totale controle van wijngaard, vinificatie tot de uiteindelijke wijn in het glas. De wijngaarden liggen allen in het hart van de Appellatie (AOP Côtes de Provence), aan de voet van de Maures in de zogenaamde "Gouden Driehoek" van de Côtes de Provence: tussen Cuers, Pierrefeu en Puget Ville. Iedere wijnmaker maakt wijn van zijn eigen druiven op zijn eigen domein met hulp en steun van wijndeskundigen en technici die beschikbaar worden gesteld door Let Maîtres Vignerons. Op deze manier worden de unieke karakeristieken van de lokale wijngaarden en druiven geoptimaliseerd. Hierdoor heeft elke Maître zijn eigen unieke wijn.

Elixir Rosé

Elixir Rosé

AOP Côtes de Provence

2014

meer info

1295

per fles